Navigatie overslaan
Belastingdienst - 12-09-2023

FSV Podcast, aflevering 1: financiële tegemoetkoming

Afbeelding ter illustratie: FSV Podcast over financiële tegemoetkoming

Vanaf vandaag kunt u regelmatig luisteren naar een nieuwe aflevering van de FSV Podcast. In deze podcast-serie interviewt presentator Marijn iedere keer een expert van de Belastingdienst over een onderwerp dat te maken heeft met de FSV. Dit keer praat zij met Marijke over financiële tegemoetkomingen.

Luister hieronder naar aflevering 1 van de FSV Podcast over financiële tegemoetkomingen:

Drie soorten

“Je hebt recht op een financiële tegemoetkoming als je gevolgen hebt gehad van je FSV-registratie”, legt Marijke uit. Denk aan gevolgen van overtreding van de privacyregels, van fouten bij risico-selectie of een onterechte afwijzing van schuldsanering, kwijtschelding of betalingsregeling.

FSV-geregistreerden die te maken hadden met gevolgen van overtreding van de privacyregels zijn allemaal al geïnformeerd over hun tegemoetkoming. Marijke: “Daar zijn we nu vol bezig met de uitvoering en ook al geld aan het uitkeren aan de burgers. Ik denk dat we inmiddels 5.000 burgers een tegemoetkoming hebben kunnen geven.”

U hoeft niets te doen

Heeft u recht op een tegemoetkoming? Dan hoeft u niets te doen. Marijke: “De Belastingdienst neemt hiervoor namelijk zelf contact op met alle burgers die in de FSV stonden.”

Als het rekeningnummer bekend is bij de Belastingdienst, maken we het geld binnen zes weken over. En als het rekeningnummer niet bekend is, leggen we in een brief uit wat u kunt doen. In dit artikel leest u hoe u uw rekeningnummer kunt doorgeven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over tegemoetkomingen? Lees dan deze artikelen:

Overige afleveringen

De vijf afleveringen van de FSV Podcast zijn inmiddels allemaal beschikbaar. Ze zijn te beluisteren via de volgende links: