Navigatie overslaan
Belastingdienst - 26-09-2023

FSV Podcast, aflevering 2: verzoek om schadevergoeding

Afbeelding ter illustratie: FSV Podcast over verzoek om schadevergoeding

Vanaf vandaag kunt u de tweede aflevering van de FSV Podcast beluisteren. Deze week praat presentator Marijn met Manon over het verzoek om schadevergoeding.

In de FSV Podcast worden onderwerpen over de FSV uitgelegd door medewerkers van de Belastingdienst. Presentator Marijn interviewt elke week een andere expert over een FSV- onderwerp. In aflevering 2 is dat Manon, die het proces rond schadeverzoeken uitlegt.

Luister hier naar aflevering 2 van de FSV Podcast over het verzoek om schadevergoeding:

Een compleet beeld

In de podcast vertelt Manon wanneer u een verzoek om schadevergoeding kunt indienen. Dat kan als u van mening bent dat u gevolgen heeft gehad van uw FSV-registratie. “Hiervoor is een formulier beschikbaar. Met dit formulier kun je een verzoek om schadevergoeding doen.”

De persoon die in de FSV geregistreerd stond, kan bewijzen meesturen van die mogelijke gevolgen. Manon: “Het is ook belangrijk dat je kopieën van documenten meestuurt, waarnaar verwezen wordt in het verzoek.” Op die manier kan iemand “een compleet beeld geven van wat je zelf denkt dat er gebeurd is”, aldus presentator Marijn. Let op: deze documenten worden niet teruggestuurd. Stuur daarom geen originele documenten mee, maar alleen kopieën.

Zorgvuldigheid

Zodra het verzoek binnen is, stuurt de Belastingdienst binnen 10 werkdagen een ontvangstbevestiging. “Hierin staat ook vermeld dat wij zorgvuldig het schadeverzoek in behandeling nemen”, zegt Manon.

Vooral die zorgvuldigheid is belangrijk: “Daarom wordt er nu gewerkt aan de regels voor de beoordeling van het schadeverzoek.” Dat betekent volgens Manon helaas wel dat het langer kan duren.

Meer weten?

In de volgende aflevering van de FSV Podcast praat Marijn met Remy over mogelijke deling van gegevens met andere (overheids)organisaties en hoe die gemeld kan worden.

Overige afleveringen

De vijf afleveringen van de FSV Podcast zijn inmiddels allemaal beschikbaar. Ze zijn te beluisteren via de volgende links: