Navigatie overslaan
Belastingdienst - 17-10-2023

FSV Podcast, aflevering 4: het afsluiten van het FSV-proces

afbeelding

Vanaf vandaag kunt u de vijfde en laatste aflevering van de FSV Podcast beluisteren. Deze week praat presentator Marijn met Leonie over het afsluiten van het FSV-proces voor elke FSV-geregistreerde.

In de FSV Podcast worden onderwerpen over de FSV uitgelegd door medewerkers van de Belastingdienst. Presentator Marijn interviewt elke week een andere expert over een FSV- onderwerp. In aflevering 4 is dat Leonie, die het afsluiten van het FSV-proces uitlegt.

Luister hier naar aflevering 4 van de FSV Podcast over de afsluiting:

Zorgvuldig onderzoek

De FSV wordt sinds februari 2020 niet meer gebruikt, inmiddels ruim drie jaar geleden. Sindsdien onderzoeken we de gevolgen die de registratie had, zodat we met elke FSV-geregistreerde tot een goede afsluiting kunnen komen. De Belastingdienst begrijpt dat FSV-geregistreerden vinden dat het afsluiten best een tijd duurt, zegt Leonie. “Wij moeten natuurlijk zorgvuldig onderzoek uitvoeren naar al deze 270.000 burgers die op de lijst stonden. Dit hele onderzoek loopt vrij lang door.”

Moeten FSV-geregistreerden zelf nog iets doen?

In principe hoeven FSV-geregistreerden zelf geen actie te ondernemen, al kunt u altijd contact opnemen. Leonie: “Uiteraard is een FSV-geregistreerde altijd vrij om informatie op te zoeken op het FSV Portaal. Daar kan een burger ook inloggen op de persoonlijke omgeving, waar hij of zij alle persoonlijke informatie die beschikbaar is terug kan vinden. Er is ook een afsprakenmodule beschikbaar. Dit betekent dat de burger zelf een afspraak kan inplannen om met ons te bellen of zelfs te videobellen op een geschikt moment.”

Afronding onderzoeken

“Momenteel zijn wij druk bezig met het afronden van de onderzoeken en eventuele vervolgonderzoeken. Indien bekend zullen wij de burger zo snel mogelijk informeren. Dit doen wij door middel van het versturen van een brief,” zegt Leonie. “Daarnaast zijn we ook bezig om meer informatie aan de persoonlijke omgeving toe te voegen. Dat betekent dat een FSV-geregistreerde steeds meer inzichten krijgt in zijn of haar persoonlijke situatie.”

Maar ook als het onderzoek voor iemand is afgerond, kan hij of zij nog altijd bij ons terecht met vragen, benadrukt Leonie.

Afsluiting van de podcastreeks

Dit was de laatste aflevering van de FSV Podcast. Eerdere afleveringen zijn terug te luisteren via de volgende links: