Navigatie overslaan

Ik en de FSV

Het spijt ons als uw persoonsgegevens in de FSV stonden. Op het FSV Portaal houden we u op de hoogte.

Als uw persoonsgegevens in de FSV stonden, informeren wij u hierover. Wij onderzoeken of uw FSV-registratie gevolgen voor u heeft gehad bij de Belastingdienst. U wordt geïnformeerd als dit onderzoek is afgesloten. U hoeft daar niets voor te doen.

Op dit moment heeft u de volgende mogelijkheden.

 1. Ik wil een afspraak maken

  Wilt u iets met ons bespreken over uw FSV-registratie? Dan kunt u een afspraak met ons maken voor een telefonisch gesprek of videobellen. Klik hiervoor op ‘Inloggen’ rechts boven in uw scherm en daarna op ‘Een afspraak inplannen’. U kiest zelf op welke datum en tijdstip u gebeld wilt worden. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

  Heeft u geen DigiD? U kunt ons ook gratis bellen op 0800 235 8356. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

  Wilt u weten welke persoonsgegevens van u in de FSV stonden? Dan kunt u een inzageverzoek doen.

 2. Ik wil een melding doen over mijn FSV-registratie

  Wilt u iets met ons bespreken over uw FSV-registratie? Of wilt u aan ons melden welke gevolgen uw FSV-registratie voor u heeft gehad? We vragen u dan via een online formulier uw telefoonnummer aan ons door te geven. U hebt hiervoor DigiD nodig. Een medewerker van de Belastingdienst neemt dan binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op.

  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u uw melding of verzoek telefonisch doen. U kunt ons gratis bellen op 0800 235 8356. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt dit nummer ook bellen als u andere vragen heeft.

  Wilt u weten welke persoonsgegevens van u in de FSV stonden? Dan kunt u een inzageverzoek doen.

  Heeft u een vraag en wilt u direct iemand spreken? Dan kunt u gratis bellen met 0800 235 83 56. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

  Melding over mijn FSV registratie Klik hier om naar het DigiD-inlogscherm te gaan.
 3. Ik wil een melding doen dat mijn FSV-registratie is gedeeld

  Als u vermoedt dat uw FSV-registratie is gedeeld met een andere organisatie binnen de overheid, kunt u dat aan ons melden. Dit kunt u doen via onderstaande knop.

  Melding van deling FSV-registratie Klik hier om naar het DigiD-inlogscherm te gaan.

  U heeft hiervoor DigiD nodig. Wanneer u bent ingelogd, vragen wij u een online formulier in te vullen. Hierin kunt u uw telefoonnummer aan ons doorgeven. Een medewerker van de Belastingdienst neemt dan telefonisch contact met u op.

  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u de melding ook telefonisch doen. U kunt ons gratis bellen op 0800 235 8356. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

  U kunt alleen een melding doen als uw gegevens in de FSV staan en u hierover een brief van ons heeft ontvangen. Ook kan de melding alleen gaan over een mogelijk deling met een andere overheidsorganisatie. Wij hebben geen informatie uit de FSV doorgegeven aan commerciële organisaties.

 4. Ik wil chatten met een medewerker

  Het is mogelijk om te chatten met een medewerker van de Belastingdienst. Om te chatten klikt u op het chatsymbool rechts onder in uw scherm. De chat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

  Wilt u toch liever telefonisch informatie over de FSV krijgen? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 gratis bellen naar 0800-235 8356.

 5. Ik wil een inzageverzoek doen

  Heeft u een brief gekregen over de reden dat uw persoonsgegevens in de FSV stonden? En wilt u weten welke persoonsgegevens er nog meer van u in de FSV stonden? Dan kunt u digitaal of per brief een inzageverzoek doen. U ontvangt dan een document met de persoonsgegevens die van u in de FSV stonden. Dit officiële document heet een beschikking.

  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u uw melding of verzoek telefonisch doen. U kunt ons gratis bellen op 0800 235 8356. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

  Soms kunnen wij geen inzage in de persoonsgegevens geven. Lees meer hierover op Privacy en uw persoonsgegevens.

  We verwerken uw inzageverzoek binnen enkele maanden.

  Inzageverzoek Fraude Signalering Voorziening (FSV) Klik hier om naar het DigiD-inlogscherm te gaan.

  Wilt u het inzageverzoek per post doen? Dan ontvangen wij graag een brief waarin staat:

  • Uw vraag om inzage te krijgen in uw persoonsgegevens in de FSV
  • Uw contactgegevens (naam, adres, postcode en woonplaats)
  • Het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent
  • Het kenmerk van de brief die u van ons ontving over uw gegevens in de FSV

  U kunt uw inzageverzoek sturen naar:
  Belastingdienst
  Postbus 2508
  6401 DA Heerlen

 6. Ik wil op de hoogte blijven

  In deze folder leggen we uit wat u kunt verwachten. Bij nieuws geven we uitleg over de FSV en wat we doen voor FSV-geregistreerden. We kunnen u een e-mail sturen bij alle nieuwe artikelen die we op het FSV Portaal plaatsen.

  Stuur mij:


  Lees meer over hoe de Belastingdienst omgaat met privacy en persoonsgegevens