Navigatie overslaan
Belastingdienst - 16-05-2023

Hoe kan ik mijn rekeningnummer doorgeven?

Heeft u van ons een brief gekregen dat u recht heeft op een financiële tegemoetkoming? Dan hebben wij hiervoor uw bankrekeningnummer nodig. AIs uw rekeningnummer nog niet bij ons bekend is, dan kunt u dit aan ons doorgeven. In dit artikel leggen wij uit hoe u dat kunt doen.

Hoe geef ik een rekeningnummer door?

Op Mijn Belastingdienst op de website van de Belastingdienst kunt u zien of uw rekeningnummer bij ons bekend is. Als dit zo is, dan hoeft u niets te doen. Hebben wij nog geen rekeningnummer van u of hebben wij niet het juiste nummer? Geef dan uw rekeningnummer door.

  • Nederlands rekeningnummer
    Om een Nederlands rekeningnummer door te geven, logt u in op Mijn Belastingdienst. Hier kunt u bij ‘Mijn gegevens’ uw rekeningnummer doorgeven of wijzigen. U kunt alleen een rekeningnummer doorgeven dat op uw naam staat en het mag geen spaarrekening zijn.
  • Buitenlands rekeningnummer
    Heeft u een buitenlands rekeningnummer? Dan stuurt u ons een brief. Op de website van de Belastingdienst leest u hoe u dit kunt doen.

Als u uw Nederlands rekeningnummer niet online wilt doorgeven, kunt u dit ook per brief doen.

Herinnering
Heeft u binnen vier weken na ontvangst van de brief over de tegemoetkoming het rekeningnummer nog niet doorgegeven, dan sturen wij u een herinnering. U krijgt dan nog twee weken de tijd om het rekeningnummer aan ons door te geven.

Hebben wij na deze periode nog geen reactie van u gekregen, dan kunnen wij uw tegemoetkoming niet uitbetalen.

Verkeerd rekeningnummer

Wanneer wij uw rekeningnummer hebben ontvangen, maken wij de tegemoetkoming aan u over. Krijgen wij hierna het bedrag weer op onze rekening teruggestort? Dan kan het zijn dat wij een verkeerd rekeningnummer van u hebben. Wij bellen u dan op om te vragen naar de reden.

Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, sturen wij u een brief hierover. U heeft dan twee weken de tijd om contact met ons op te nemen. Krijgen wij geen reactie van u, dan kunnen wij uw tegemoetkoming niet uitbetalen.

Contact opnemen
Wilt u meer informatie, dan kunt u ons bellen op 0800 235 83 56. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de chat. Hiervoor klikt u op het chatsymbool rechtsonder op de pagina.