Navigatie overslaan
Belastingdienst - 29-01-2024

Nieuw portaal aangifteselectie.nl online

Op 1 januari 2024 is de ‘Wet compensatie wegens selectie aan de poort’ ingegaan. Hierdoor kunnen mensen die te maken hadden met een onterechte aangifte-selectie een compensatie krijgen. Meer uitleg hierover vindt u op het nieuwe portaal aangifteselectie.nl.

FSV en aangifte-selectie

Voor alle FSV-geregistreerden is onderzoek gedaan naar de gevolgen van hun registratie in de FSV. Hierin hebben we onder andere ook gekeken naar de selectie van aangiften inkomstenbelasting voor extra controles. Dit was een van de redenen van registratie in de FSV.

Tussen 2012 en 2019 hebben we fouten gemaakt bij de selectie van aangiften inkomstenbelasting. Sommige aangiften werden in die periode onterecht geselecteerd voor een extra controle. Dit was in strijd met het recht op gelijke behandeling.

Voor de FSV-geregistreerden bij wie het risico bestond dat hun aangiften onterecht waren geselecteerd, hebben we apart onderzoek gedaan. Het onderzoek naar de selectie van aangifte staat dus los van het onderzoek naar de gevolgen van de FSV-registratie.

Nieuw portaal

Om mensen te informeren over dit onderzoek, is er een nieuw portaal: aangifteselectie.nl.

Op deze website vindt u meer informatie over de controle en selectie van aangiften. Over wat er fout is gegaan tussen 2012 en 2019 en wanneer iemand recht heeft op een financiële compensatie.

Voor vragen over het onderzoek naar de selectie van aangiften kunt u bellen naar 0800 829 54 56 (gratis). Voor vragen over de FSV kunt u nog steeds contact opnemen via 0800 235 83 56 of hiervoor een afspraak maken.

BZB_I_COMM_I_Infographic_I_Informeren_verschil_.fsv deon