Navigatie overslaan
Belastingdienst - 30-08-2022

Meer informatie voor FSV-geregistreerden

Een man zit op de bank en heeft een brief van de Belastingdienst in zijn hand. Hij kijkt op een laptop die op de leuning van de bank staat.

Vanaf september gaat de Belastingdienst meer informatie delen met mensen waarvan de persoonsgegevens in de FSV stonden. Zij ontvangen dan meer duidelijkheid over de gevolgen van hun FSV-registratie binnen de Belastingdienst. In dit artikel leggen we uit wat FSV-geregistreerden kunnen verwachten.

We onderzoeken voor 270.000 FSV-geregistreerden welke gevolgen hun FSV-registratie heeft gehad binnen de Belastingdienst. Vanaf nu gaan we het resultaat van dit onderzoek met FSV-geregistreerden delen. De meeste mensen hebben inmiddels een brief gekregen.

Tegemoetkoming
Aan de regels voor tegemoetkoming wordt op dit moment nog gewerkt. Voor meer informatie kunt u aflevering 1 van de FSV Podcast, over financiële tegemoetkoming luisteren.

Heeft u een melding gedaan?
FSV-geregistreerden hebben vanaf april 2021 een melding kunnen doen als zij dachten dat de FSV-registratie gevolgen voor hun heeft gehad. Ruim 6.000 mensen hebben een melding gedaan. Zij worden geïnformeerd over hun melding als ons onderzoek daarnaar is afgerond. We zijn in juli gestart met het bellen van de eerste mensen. 

Persoonlijke omgeving op het FSV Portaal
Wilt u de informatie die u per brief gekregen heeft nalezen? Dan kunt u dit terugvinden in uw persoonlijk overzicht. Als u inlogt met uw DigiD rechtsboven in uw scherm, kunt u een persoonlijk overzicht aanvragen.

Meer weten

Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u ons bellen op 0800 235 83 56. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de chat. Hiervoor klikt u op het chatsymbool rechtsonder op de pagina. Ook het maken van een afspraak voor een telefonisch gesprek of een videobelgesprek is mogelijk.