Navigatie overslaan
Belastingdienst - 30-08-2022

Meer informatie voor FSV-geregistreerden

Een man zit op de bank en heeft een brief van de Belastingdienst in zijn hand. Hij kijkt op een laptop die op de leuning van de bank staat.

Vanaf september gaat de Belastingdienst meer informatie delen met mensen waarvan de persoonsgegevens in de FSV stonden. Zij ontvangen dan meer duidelijkheid over de gevolgen van hun FSV-registratie binnen de Belastingdienst. In dit artikel leggen we uit wat FSV-geregistreerden kunnen verwachten.

De meerderheid van de FSV-geregistreerden heeft eerder een brief ontvangen van de Belastingdienst. We onderzoeken voor 270.000 FSV-geregistreerden welke gevolgen hun FSV-registratie heeft gehad binnen de Belastingdienst. Vanaf nu gaan we het resultaat van dit onderzoek met FSV-geregistreerden delen. De eerste mensen krijgen vanaf half september een brief. 

Tegemoetkoming
Er zijn momenteel verschillende ideeën voor een tegemoetkoming. De Tweede Kamer gaat hier in september of oktober over in debat. Daarna volgt een definitief besluit.

Heeft u een melding gedaan?
FSV-geregistreerden hebben vanaf april 2021 een melding kunnen doen als zij dachten dat de FSV-registratie gevolgen voor hun heeft gehad. Ruim 6.000 mensen hebben een melding gedaan. Zij worden geïnformeerd over hun melding als ons onderzoek daarnaar is afgerond. We zijn in juli gestart met het bellen van de eerste mensen. 

Persoonlijke omgeving op het FSV Portaal
Vanaf half september is het mogelijk om met uw DigiD in te loggen op het FSV Portaal. Op dit portaal vindt u meer informatie over de FSV en wat we doen voor FSV-geregistreerden. Vanaf oktober kunnen FSV-geregistreerden hier ook persoonlijke informatie vinden.

Hoe lang moet u nog wachten?
We vinden het belangrijk om alle FSV-geregistreerden zorgvuldig te informeren. Daarom kan het nog even duren tot u iets van ons hoort. Heeft u op dit moment vragen? U kunt ons dan gratis bellen op 0800 235 83 56. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. U kunt ook kijken bij het onderdeel Vraag en Antwoord

Ik wil op de hoogte blijven

Stuur mij:


Lees meer over hoe de Belastingdienst omgaat met privacy en persoonsgegevens