Navigatie overslaan
Belastingdienst - 13-06-2023

Er stonden bijzondere persoonsgegevens van mij in de FSV. Wat zijn de mogelijke gevolgen?

Van een aantal mensen waren bijzondere persoonsgegevens opgeslagen in de FSV. Soms had dat gevolgen binnen de Belastingdienst. In dit artikel leggen we uit welke gevolgen dat kunnen zijn.

Wat zijn bijzondere persoonsgegevens?

Bijzondere persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld gegevens over de gezondheid. Deze persoonsgegevens zijn in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) extra beschermd. Lees meer in ons artikel over bijzondere persoonsgegevens.

Meestal geen gevolgen

Van een aantal mensen stonden bijzondere persoonsgegevens geregistreerd in de FSV. Wij hebben voor ieder van hen onderzocht of dit gevolgen heeft gehad binnen de Belastingdienst. Meestal bleek dit niet het geval.

Mogelijke gevolgen

Voor sommige mensen heeft het opslaan van bijzondere persoonsgegevens in de FSV wel gevolgen gehad. Mogelijke gevolgen zijn:

  • Iemand deed een aanvraag voor Minnelijke schuldsanering (Msnp ). Maar omdat de gegevens van deze persoon in de FSV stonden, werd de aanvraag afgewezen.
  • Iemand vroeg kwijtschelding van een schuld bij de Belastingdienst. De aanvraag werd afgewezen als gevolg van de FSV-registratie.
  • Iemand vroeg een persoonlijke betalingsregeling aan voor een belasting- of toeslagschuld. Door de FSV-registratie kreeg de persoon geen betalingsregeling.

Tegemoetkoming

Stonden er van u bijzondere persoonsgegevens in de FSV en heeft dat gevolgen voor u gehad? Dan krijgt u een financiële tegemoetkoming van € 375,-. U ontvangt daarover een brief van ons.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, dan kunt u ons bellen op 0800 235 83 56. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de chat. Hiervoor klikt u op het chatsymbool rechtsonder op de pagina.