Navigatie overslaan
Belastingdienst - 01-11-2022

Wat betekent Dagboek PIT?

Een medewerker van de Belastingdienst werkt achter haar computer.

FSV-geregistreerden zijn met een brief geïnformeerd over de reden waarom hun persoonsgegevens in de FSV stonden. Sommige mensen kregen te horen dat ‘Dagboek PIT’ de reden was van hun FSV-registratie. In dit artikel leggen wij uit wat Dagboek PIT was.

PIT is een afkorting van Persoonsgericht Intensief Toezicht. Dagboek PIT was een programma van de Belastingdienst en werd in 2001 in gebruik genomen. Het was een hulpmiddel bij het verwerken van mogelijke fouten van burgers bij belastingaangiften en aanvragen van toeslagen. Dagboek PIT is gebruikt tot 2012. Toen zijn gegevens van ongeveer 100.000 mensen van Dagboek PIT overgezet naar de FSV. Dagboek PIT is daarna niet meer gebruikt.

Onderzoek naar Dagboek PIT

Bij het overzetten van de gegevens uit Dagboek PIT naar de FSV zijn niet alle gegevens overgenomen. Wij konden daardoor niet van alle FSV-geregistreerden die in Dagboek PIT stonden zien wat de reden van registratie in Dagboek PIT was.

Een groot deel van de gegevens uit Dagboek PIT hebben wij gevonden en onderzocht. Het onderzoek naar Dagboek PIT is nu afgerond. Wanneer een registratie in Dagboek PIT de reden was van uw FSV-registratie, dan hebben u wij dat per brief verteld. Wanneer er bij ons onderzoek naar Dagboek PIT meer redenen van registratie van registratie zijn gevonden, dan stonden ook deze in de brief.