Navigatie overslaan
Belastingdienst - 15-08-2023

Videobelgesprek met de Belastingdienst

Twee mensen videobelgesprek met de Belastingdienst via hun laptop

Eén van de nieuwste manieren waarop u contact met ons kunt hebben, is een videobelgesprek. Hierdoor kunt u één op één praten met onze medewerkers, over onderwerpen waar een meer directe vorm van contact handig is. In dit artikel leggen we dat verder uit.

Als u vragen heeft over de FSV, zijn er verschillende manieren waarop u bij ons terecht kunt. Veel vragen worden al beantwoord op onze pagina ‘vraag en antwoord’ of in onze nieuwsartikelen. U kunt ook contact met ons opnemen: er zitten dagelijks 40 medewerkers van het Meldpunt klaar om vragen over de FSV te beantwoorden.

Videobelgesprek

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het contact te verbeteren. Sinds kort is er ook de mogelijkheid voor een videobelgesprek met een medewerker van de Belastingdienst. Hiermee bieden we de mogelijkheid aan om op een meer persoonlijke manier met u in gesprek te komen. Dit kan onder andere als u meer uitleg nodig heeft over uw ontvangen brief of inzageverzoek.

Een videobelgesprek aanvragen

Wilt u een videobelgesprek aanvragen? Dat kunt u doen via de onderstaande knop. U logt dan met uw DigiD in op uw persoonlijke omgeving. U kiest hier zelf op welke dag en tijd u het gesprek heeft.

Afspraak voor persoonlijk gesprek Klik hier om naar het DigiD-inlogscherm te gaan.

Bij het inplannen van de afspraak ziet u wanneer er medewerkers beschikbaar zijn voor een videobelgesprek. Of een videobelgesprek op het door u gewenste tijdstip mogelijk is, hangt dus af van die beschikbaarheid.

Een videobelgesprek is niet voor alle vragen het meest geschikte middel. Denk van tevoren goed na over wat uw vraag is en geef dit aan in het formulier. Zo kan onze medewerker het gesprek goed voorbereiden.

Is de afspraak ingepland? Dan krijgt u een e-mail van het Servicepunt met een link naar het videobelgesprek. U kunt de link openen op uw mobiele telefoon of op een computer om het gesprek te doen. De computer moet dan wel een webcam hebben.

Privacyregels

Een videobelgesprek brengt automatisch met zich mee dat u meer informatie over uzelf geeft. Zo kunnen er kenmerken van uw gezondheid of van uw geloof te zien zijn. Onze medewerkers gaan daar zorgvuldig mee om, volgens de privacyregels van de AVG. Zij zullen deze gegevens bijvoorbeeld nooit opslaan in het verslag van uw gesprek. In dit artikel vindt u meer informatie over de AVG-regels en hoe wij ons daaraan houden.

Aan het einde van uw gesprek kunt u ons feedback geven. Zo kunnen we de videobelgesprekken blijven verbeteren.