Navigatie overslaan
Belastingdienst - 22-11-2022

Gebeurtenissen bij andere organisaties tijdens een FSV-registratie

Vrouw zit aan de keukentafel en kijkt op haar tablet.

PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft onderzoek gedaan naar mogelijke gevolgen van de FSV. De Belastingdienst onderzoekt wat de gevolgen bij de Belastingdienst zijn voor alle FSV-geregistreerden. In de periode dat er van iemand gegevens in de FSV stonden, kan die persoon ook te maken hebben gehad met gebeurtenissen bij andere organisaties. In dit artikel leggen we uit of dit te maken kan hebben gehad met de FSV-registratie.

Gebeurtenissen bij commerciële organisaties

De Belastingdienst deelt geen gegevens met commerciële organisaties. Wij hebben dus ook geen gegevens uit de FSV met deze organisaties gedeeld. Gebeurtenissen bij organisaties buiten de overheid kunnen daarom geen gevolg zijn van een FSV-registratie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

  • Afwijzing voor een hypotheek;
  • Afwijzing voor een lening bij de bank;
  • Afwijzing voor een telefoonabonnement of huurauto;
  • Niet aangenomen worden voor een baan;
  • BKR-registratie .

Deze gebeurtenissen kunnen niet het gevolg zijn van een FSV-registratie. U kunt altijd bij de organisatie waar het om gaat navragen wat de reden is geweest van de situatie.

Gebeurtenissen bij andere overheidsorganisaties

Soms delen wij gegevens met andere overheidsorganisaties. Bijvoorbeeld met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), UWV, SVB en gemeenten. Als zij om informatie vragen, zijn wij wettelijk verplicht deze informatie te delen. Wij onderzoeken voor alle FSV-geregistreerden van wie gegevens over de FSV zijn gedeeld, of dit gevolgen voor hen heeft gehad.

Lees meer hierover in het artikel: Is mijn FSV-registratie genoemd aan andere overheidsorganisaties en wat betekent dit?