Navigatie overslaan
Belastingdienst - 14-03-2023

Deel van FSV-geregistreerden die bekend zijn bij UHT wordt gebeld

Bellen

Sommige FSV-geregistreerden zijn ook bekend bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Voor een deel van deze groep is het onderzoek naar de FSV-registratie afgerond. Wij zullen hen daar persoonlijk over informeren.

Onderzoek FSV-registratie

Ouders die zich hebben aangemeld bij UHT hebben begin 2022 een brief ontvangen met de reden van hun FSV-registratie. We onderzoeken welke gevolgen de registratie heeft gehad bij de Belastingdienst.

Voor een deel van de ouders zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Zij ontvangen vanaf maart 2023 een afsluitende FSV-brief en worden hierover eerst telefonisch geïnformeerd.

Wanneer wordt u gebeld?

Alle ouders waarvan het onderzoek klaar is, worden gebeld tussen 13 maart 2023 en 3 april 2023. In het telefoongesprek vertellen wij dat er een afsluitende brief verstuurd wordt. De onderzoekresultaten en een toelichting daarop mogen wij telefonisch niet delen.

Overige ouders

Voor de ouders die niet worden gebeld, loopt het onderzoek naar de FSV-registratie nog . Zij ontvangen in maart 2023 een informatiebrochure over de FSV.

Wat hebben de FSV en UHT met elkaar te maken?

De FSV werd onder andere gebruikt bij het verwerken van aanvragen van kinderopvangtoeslag. Van ongeveer 11.000 (mogelijk) gedupeerde ouders van de kindertoeslagenaffaire stonden gegevens geregistreerd in de FSV.

Het gebruik van de FSV voldeed op verschillende punten niet aan de privacywetgeving. Daarom is de FSV in februari 2020 uitgezet en wordt deze niet meer gebruikt.

Meer informatie

Heeft u een brief ontvangen over de FSV en hierover nog vragen? Dan kunt u ons bellen op 0800 235 83 56. U kunt ook uw vragen stellen via de chat. Hiervoor klikt u op het chatsymbool rechtsonder op de pagina.

Heeft u vragen over het financieel herstel van problemen met de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u contact opnemen met het UHT Serviceteam op 0800 235 83 58.