Navigatie overslaan
Belastingdienst - 22-09-2022

Niet eens met de uitkomst van ons onderzoek?

Bellende man kijkt naar zijn laptop terwijl hij een brief van de Belastingdienst in zijn hand heeft.

Wij onderzoeken op dit moment wat de gevolgen bij de Belastingdienst zijn voor mensen waarvan gegevens in de FSV stonden. We sturen FSV-geregistreerden een brief met de uitkomst van dit onderzoek. Het kan zijn dat mensen het niet eens zijn met deze uitkomst. In dit artikel leggen we uit wat zij dan kunnen doen.

Een onafhankelijke organisatie (PricewaterhouseCoopers – PwC) heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen van een FSV-registratie. De Belastingdienst onderzoekt voor alle FSV-geregistreerden of zij gevolgen hebben gehad van hun FSV-registratie. Het kan zijn dat mensen het niet eens zijn met de uitkomst van ons onderzoek. Als dat zo is, vragen we hen contact met ons op te nemen. Zij kunnen daarvoor gratis bellen met 0800 – 23 58 356 of gebruik maken van de chatfunctie op het FSV Portaal. Een medewerker van de Belastingdienst gaat dan met hen in gesprek over de uitkomst van het onderzoek.

We onderzoeken wat we kunnen doen

In dit gesprek horen we graag waarom mensen het niet eens zijn met de uitkomst van ons onderzoek. En welke persoonlijke vragen of zorgen zij hebben. Vervolgens onderzoeken we wat we voor deze FSV-geregistreerden kunnen doen. Daar worden mensen dan over teruggebeld of via het FSV Portaal over geïnformeerd. De uitkomst van ons onderzoek naar een FSV-registratie is een mededeling en geen formele overheidsbeslissing. Dat betekent dat FSV-geregistreerden hier geen bezwaar tegen kunnen indienen bij de Belastingdienst. Willen zij toch bezwaar maken? Dan raden wij deze mensen aan advies te vragen bij een juridisch adviseur.

Ik wil op de hoogte blijven

Stuur mij:


Lees meer over hoe de Belastingdienst omgaat met privacy en persoonsgegevens