Navigatie overslaan
Belastingdienst - 12-04-2023

Uitleg bij onderzoek naar gevolgen FSV-registratie

Wij onderzoeken voor alle FSV-geregistreerden welke gevolgen het bij de Belastingdienst heeft gehad dat hun persoonsgegevens in de FSV stonden. In dit artikel leggen wij kort uit hoe we dit onderzoek hebben gedaan. U kunt ook een uitgebreide uitleg lezen.

Onderzoek PwC
Wij hebben eerst PricewaterhouseCoopers (PwC) gevraagd onderzoek te doen naar het gebruik van de FSV. In de rapporten van PwC is een aantal mogelijke gevolgen van een FSV-registratie genoemd.

Daarna zijn wij gestart met onderzoek binnen de Belastingdienst. In dit onderzoek bekijken wij voor alle FSV-geregistreerden of hun registratie gevolgen heeft gehad bij de Belastingdienst.

Onderzoek in verschillende systemen
Wij doen onderzoek in de FSV en in andere digitale systemen van de Belastingdienst. Daarbij kijken we naar gebeurtenissen die plaatsvonden in de periode dat de gegevens van de persoon in de FSV stonden. Zoals een wijziging van een aangifte of aanvraag van toeslag, afwijzing van een betalingsregeling of van een Msnp-traject. Zo bekijken we voor alle FSV-geregistreerden stap voor stap of iemand gevolgen heeft gehad van de FSV-registratie.

Uitkomsten onderzoek
Na het onderzoek zijn drie conclusies mogelijk:

Alle FSV-geregistreerden worden geïnformeerd als het onderzoek naar hun registratie is afgerond. Zij hoeven daar niets voor te doen.

Meer informatie over het onderzoek
Een uitgebreide uitleg van het onderzoek vindt u in het document Uitleg onderzoek naar gevolgen FSV-registratie.